grafica mana
ACCESUL MINORILOR LA JOCURILE DE NOROC ESTE STRICT INTERZIS!
Pentru vizualizarea conținutului acestui website trebuie să declari pe propria răspundere că ai implinit 18 ani, vârsta minimă legală pentru participarea la Jocurile de Noroc

Joc Responsabil

Game World sustine in mod activ programul Joc Responsabil, care a devenit elementul de referinţă în domeniu, fiind, în prezent, cel mai eficient instrument de prevenire şi combatere a problemelor cauzate de practicarea jocurilor de noroc în exces, precum și de educare a pieței. Totodată, reprezintă și o dovadă a creșterii nivelului de responsabilitate a industriei.

În prezent Asociația Joc Responsabil are 5 cabinete de consiliere psihologică, în București (2), Craiova (1), Constanța (1) si Iași (1).

Joc Responsabil este singurul program dedicat persoanelor ce se confruntă cu probleme de joc si care oferă un ajutor real acestora. Acesta are ca scop prevenirea, identificarea și asistarea jucătorilor cu probleme legate de jocurile de noroc și propune un program de intervenție eficient, nu doar pentru persoanele care se confruntă cu acest fenomen, ci și pentru familiile acestora. 

Joc Responsabil are în spate o echipă formată din cei mai buni psihologi din România în tratarea acestor probleme, printre care se numără Dr. Psiholog şi Psihoterapeut Leliana Valentina Pârvulescu, Dr. Psiholog Conferenţiar Universitar Steliana Rizeanu, psihologul și psihoterapeutul Gabriel Bogdan Colceriu din Cluj și psihologul clinician și psihoterapeutul Cristian Petrescu din Iași. Alături de echipa de specialişti a programului Joc Responsabil se regăseşte, în calitate de consultant, şi reputatul Dr. Psiholog şi psihiatru Cristian Andrei.

Programul ofera:

1. O linie telefonică gratuită de tip TEL-VERDE 0800.800.099, prin intermediul căreia jucătorii au posibilitatea de a lua legătura cu un psiholog și de a primi consiliere telefonică gratuită.

2. Auto-testare online prin intermediul site-ului dedicat jocresponsabil.ro.
Materiale de informare în sălile de joc.

3. Cursuri de instruire cu angajații din sălile de joc susținute de către psihologii implicați în program.

4. Ședințe gratuite de evaluare și consiliere la unul dintre cabinetele programului. În urma discuțiilor telefonice, persoanele interesate pot cere să fie redirecționate către psihologii cei mai apropiați din București, Craiova, Constanța Iași sau Cluj-Napoca

5. Consiliere 24/7, primul serviciu de consiliere psihologică on-line din România pentru jucătorii cu (potențiale) probleme legate de jocurile de noroc, care simt nevoia de îndrumare în timp real, în timpul jocului. Serviciul de live chat este disponibil 24 de ore, 7 zile pe săptămână 

Programul „Joc Responsabil” a fost iniţiat şi este derulat de ROMSLOT – Asociaţia Organizatorilor de Sloturi din România, Romanian Bookmakers – Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România și Asociația organizatorilor de jocuri de noroc ROMBET.

Site-ul poate fi accesat la adresa https://jocresponsabil.ro/

ANTRENAT DE MAJORAT

Game World sustine financiar campania de educare a tinerilor, Antrenat de Majorat. Aceasta se desfășoară în licee din toată țara și țintește adolescenții care se apropie de vârsta legală și pentru care activitățile de jocuri de noroc le vor fi în curând permise.  Acesta a fost gândit pentru a juca un dublu rol: acela de a educa tinerii astfel încât să poată lua deciziile potrivite, să cunoască riscurile implicării în activități care nu corespund nivelului lor de dezvoltare psiho-socială şi care le pot afecta evoluţia ulterioară iar cel de al doilea rol, este acela de a preveni problemele legate de jocul compulsiv.

Seminariile Antrenat de Majorat au loc sub forma unor discuții informale interactive, în cadrul cărora Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert și ambasador al Asociației Joc Responsabil, le vorbește elevilor din clasele a XI-a și a XII-a despre ce este cu adevărat important în relaționarea socială și cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților.

Se pune accentul și pe modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor și pe modalitățile de afirmare a acestora altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani. Astfel, pe parcursul sesiunilor Antrenat de Majorat se creează o atmosferă de interactivitate maximă, extrem de activă și intensă pentru participanți.

Până în prezent, programul Antrenat de Majorat a ajuns la 2.200 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a din 15 licee situate în 10 orașe (Arad, Brașov, Brăila, Botoșani, București, Constanța, Craiova, Oradea, Suceava și Zalău) și a inclus peste 200 de profesori coordonatori sau implicați în proiect. Urmează ca până la finalul acestui an, Antrenat de Majorat să ajungă în alte șase orașe – Alba-Iulia, Buzău, Cluj-Napoca, Galați, Iași și Timișoara, precum și în alte licee din Capitală.

Informatii actualizate despre campania de educare Antrenat de Majorat se gasesc pe site-ul https://jocresponsabil.ro/